Nieuwsbericht toevoegen Agenda-item toevoegen

Open Kerk - Zaterdag 2 oktober

Alle kerkgebouwen zijn open van 14.00 tot 17.00; u kunt geheel vrijblijvend in die tijd binnenlopen bij welke kerk dan ook. Overal staat koffie, thee en drinken voor kinderen klaar, vaak met wat lekkers erbij. Gastvrouwen en gastheren beantwoorden graag uw vragen zowel over het gebouw als over de gemeente.

St Josephkerk

In de katholieke kerk is van oudsher de muziek gregoriaans; deze muziek klinkt in deze kerk vanaf 14.00 tot ongeveer 15.15.
In die tijd kan er ook een kaarsje gebrand worden en een gastvrouw/ gastheer zijn er voor een rondleiding.

Volle Evangelie Gemeente ‘Effata’

Ook de Volle Evangelische Gemeente Effata heeft in de Josephkerk zijn plek en bouwt vanaf 15.15 hun instrumenten op om vanaf 16.00 een uur met het worship team hun karakteristieke muziek te laten horen.

De Nieuwe Kerk

In de kerk van deze Hervormde Gemeente klinken diverse soorten muziek. Voor de kinderen is er een speurtocht door de kerk – zo leer je het gebouw goed kennen!

De Lichtkring

De gemeente van deze Gereformeerde kerken (Vrijgemaakt), is kinderrijk en heeft gekozen voor een gezellig spel. Laat je verrassen door het gebouw en door dit spel!

Oude Kerk

De kerk, van de Hervormde Gemeente, heet niet voor niets “Oude Kerk”- hij staat al op deze plek sinds het begin van de zestiende eeuw. Terwijl het orgel speelt kunt u genieten van het oudste monument in Nieuwerkerk

In De Vluchtheuvel kan door de kinderen geknutseld worden.

Het Kruispunt

Wegens omstandigheden is deze Volle Evangelische Gemeente helaas niet in staat om een uitgebreid programma te bieden. Maar u kunt wel bekijken hoe een voormalige gymzaal is omgebouwd tot kerkgebouw!

Ringvaartkerk

In dit kerkgebouw huist de Protestantse Gemeente en in één van haar zalen is er een permanente en uitgebreide boekenmarkt; ook op deze middag is de boekenmarkt open.

In de kerkzaal kan een kaarsje gebrand worden en vanaf 15.30 zingt de semi-professionele Cantorij liederen in het Nederlands, Duits, Engels, Spaans EN Russisch.

De kerken verwelkomen u graag op deze middag!